Att arrangera dansbingo

Dansbingo kan egentligen anordnas vart som helst och när som helst. Man kan anordna dansbingo oavsett musiksmak och danssmak. Man kan också kombinera olika musikstilar och dansstilar, så att man kör blandad musik och man får dansa vilken dans man vill, bara man kommer överrens med sin danspartner om vad man ska dansa. Det går också att anpassa utifrån olika åldrar och det gör inget om det är människor i olika åldrar som deltar i dansbingon. Är det så att majoriteten av deltagarna är av det ena könet så spelar det heller ingen roll, så länge man utformar bingobrickorna med tanke på detta. Dansbingo är därför mycket enkelt att anordna på vilken fest som helst. Det passar extra bra ifall man har deltagare som inte brukar dansa annars eller som inte känner varandra sedan tidigare, eftersom dansbingo är känt för att vara ett sätt att bryta isen. Ett exempel är möhippa eller bröllop, när man ofta sammanför flera olika släkter och kompisgäng som inte träffat varandra förut. Ett annat exempel är när man har klassdisko, då dansbingo är ett mycket bra arrangemang för att se till så att alla får dansa med alla.

För att spela dansbingo krävs enbart bingobrickor, pennor och musik. Det är alltså väldigt enkelt att anordna dansbingo på en fest eller liknande. Bingobrickorna gör man enkelt själv. Exakt hur man utformar bingobrickorna kan man välja själv. Läs i artikeln Olika varianter av dansbingo för att se hur man kan utforma dansbingo på olika sätt.

Ett tips när man spelar dansbingo, framförallt om man anordnar det för ungdomar och tonåringar, är att inte spela hela låtar utan bara en bit av en låt, annars finns det risk för att man blir alltför trött och att dansbingon tar allt för lång tid att genomföra. Runt två minuter är ganska optimalt. Då hinner man genomföra dansbingon i lugn och ro, men utan att det behöver ta hela kvällen. Vad man spelar för musik är dock inte så viktigt, man kan med fördel blanda olika musikstilar.