Andra bingovarianter

Dansbingo i all ära, men det finns faktiskt andra former av bingo som även de förtjänar att uppmärksammas. Tyvärr involverar inga av dem dans, men det kan ju vara skönt att vila kroppen någon gång då och då också. Och bingodelen finns ju fortfarande där. Så här kommer tre tips på andra roliga sätt att spela bingo.

Klassisk bingo

Ursprunget och det som vi vanligen menar när vi säger ”bingo” i Sverige. Alla deltagare får en spelplatta med fem gånger fem rutor, som har nummer mellan 1 och 75. Sedan så dras nummer efterhand, som ropas ut av en bingoutropare (även om detta tyvärr ibland saknas i dagens besparingssamhälle). Den som först lyckas få fem rutor i rad, i lodrät, vågrät eller diagonal riktning, ska då enligt traditionen ropa bingo för att visa hon vunnit.

Variantbingo

Bingo i kubik, skulle man kunna säga, och mycket populärt på nätet. I stället för en vanlig bricka så får du en jättebricka, som består av tre stycken vanliga brickor. Bingospelandet går sedan till på vanligt sätt, med den skillnaden att när vanlig bingo slutar, så har variantbingopartiet bara börjat. Efter att någon fått fem i rad på en bricka fortsätter så spelet tills någon fått två i rad och så vidare. Och vinst utbetalas efter varje gång. Slutvinnare, och den som får den största vinsten, blir då den som helt lyckats fylla en av sina tre underbrickor.

Kobingo

Bingo för naturintresserade. Denna variant går till som så att en kohage delas in i olika rutor. Sedan släpps där in en ko. Alla deltagarna får då en av rutorna ”tilldelad” sig, och den vinner vars ruta kossan väljer att utföra sina tyngre behov i. Kobingo brukar spelas på marknader runtom i landet, men har än så länge inte förekommit i någon Svensk bingohall.